Mai nyitvatartás: 11:00 - 19:00

Allergének

  • 1. Glutént tartalmazó gabonafélék, azaz búza (például tönkölybúza vagy khorasan búza), rozs, árpa, zab illetve hibridizált fajtáik, valamint a belőlük készült termékek, kivéve:
    • búzából készült glükózszirup, beleértve a dextrózt is
    • búzából készült maltodextrin
    • árpából készült glükózszirup;
    • alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt gabonafélék.
  • 2. Rákfélék és a belőlük készült termékek
  • 3. Tojás és a belőle készült termékek
  • 4.  Hal és a belőle készült termékek, kivéve:
    • vitaminok vagy karotinoidkészítmények hordozójaként használt halenyv;
    • a sör és a bor derítőanyagaként használt halenyv vagy vizahólyag.
  • 5. Földimogyoró és a belőle készült termékek
  • 6. Szójabab és a belőle készült termékek, kivéve:
    • teljes mértékben finomított szójababolaj és zsír;
    • szójababból származó természetes vegyes tokoferolok (E306), természetes D-alfa tokoferol, természetes D-alfa tokoferol-acetát, természetes D-alfa tokoferol-szukcinát;
    • szójabab olajából nyert fitoszterolok és fitoszterol-észterek;
    • szójabab olajából nyert szterolokból előállított fitosztanol-észter.
  • 7. Tej és az abból készült termékek (beleértve a laktózt), kivéve:
    • alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt tejsavó; lakit.
  • 8. Diófélék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia- vagy queenslandi dió és a belőlük készült termékek, kivéve az alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt csonthéjasok.
  • 9. Zeller és a belőle készült termékek
  • 10. Mustár és a belőle készült termékek
  • 11. Szezámmag és a belőle készült termékek
  • 12. Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter összkoncentrációt meghaladó mennyiségben; a számítást a fogyasztásra kész termékekre vagy a gyártó utasítása alapján elkészített termékekre vonatkozóan kell elvégezni.
  • 13. Csillagfürt és a belőle készült termékek
  • 14. Puhatestűek és a belőlük készült termékek